Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

Aankoopbegeleiding

Waarom een aankoopmakelaar?

Bezichtigen kan ik toch zelf?

Een woning bezichtigen, zo moeilijk lijkt het niet. Toch kiezen tegenwoordig steeds meer mensen ervoor om zich te laten begeleiden door een aankoopmakelaar. Maar waarom dan? Wat doet een aankoopmakelaar precies, wat kost deze en wat levert hij of zij op? We zetten het graag voor u op een rijtje.

Zelf bezichtigen, of met de hulp van een aankoopmakelaar?

U bent onderweg naar een huis in de polder, dat u zodadelijk gaat bezichtigen. Zodra u de polders inrijdt en al zeker wanneer u het erf oprijdt van uw mogelijk nieuwe woning, zet u onbewust de welbekende ‘roze bril’ op. De bril waardoor tijdens de bezichtiging alles mooier en rooskleuriger wordt. Mogelijke aandachtspunten gaan aan u voorbij en ‘Ach, het zal toch wel goed zitten met de bouwkundige staat van de woning? Alles ziet er zo goed uit en de verkoopmakelaar bevestigt dat alles in orde is. Laten we maar snel de vraagprijs bieden, anders gaat een ander er nog met onze droomwoning vandoor.’

Juist daarom is de hulp van een aankoopmakelaar zo waardevol, zeker ook tijdens een bezichtiging. Een aankoopmakelaar, zoals Zeeuws Landgoed, bekijkt de woning op een professionele manier. Zonder die roze bril, maar objectief, met kennis. We letten op andere details, zien meer en onderzoeken alles. Dit behoedt u voor:

 • Het kopen van het verkeerde huis
 • Het teveel betalen voor een huis
 • Nare verrassingen achteraf

Wat doet een aankoopmakelaar voor, tijdens en na het bezichtigen?

Iedere aankoopmakelaar heeft een eigen pakket aan diensten als het om aankoopbegeleiding gaat. Zeeuws Landgoed kent een full service pakket. We begeleiden u van begin tot eind. Dit is wat we voor u doen:

 • Woonwensen: we gaan eerst met u in gesprek over uw woonwensen: waar bent u naar op zoek en wat zijn de belangrijkste aspecten waar uw woning aan moet voldoen?
 • Woonadvies: we geven u een realistisch woonadvies, gebaseerd op de huidige woningmarkt: Wat staat er te koop binnen uw prijsklasse? Hoeveel concurrentie is er? Waar moet u rekening mee houden?
 • Op zoek: we gaan, samen met u, op zoek naar geschikte woningen. We zoeken mee van Schouwen-Duiveland tot Zuid-Beveland en van Sint-Annaland en Bruinisse tot Heinkenszand en Westkapelle.
 • Bezichtigen: we begeleiden u tijdens de bezichtigingen.
 • Onderzoek: heeft u serieuze interesse in een woning? Dan onderzoeken we:
  • de onderhoudsconditie en bouwkundige staat
  • de prijsstelling en reële aankoopwaarde
  • de ligging en omgevingsfactoren, zoals bestemmingsplan, milieu-/bodemgesteldheid
  • juridische en financiële aspecten rondom de woning en het perceel
 • Onderhandeling: is dit de polderwoning van uw dromen?! Dan adviseren we u over de onderhandelingsstrategie en voeren we deze voor u uit.
 • Papierwerk

Daarna controleren we de koopakte en alle andere belangrijke formulieren voor u en komen daarbij op voor uw belangen.

 • Inspectie: kort voor de overdracht voeren we een inspectie uit of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd.
 • Notaris: we zorgen bovendien dat het transport van de woning bij de notaris goed verloopt.
 • Nog vragen? heeft u achteraf nog vragen? We staan altijd voor u klaar!

Wat kost aankoopbegeleiding en wat levert het op?

De kosten voor aankoopbegeleiding zijn van makelaar tot makelaar heel verschillend. Het is onder meer afhankelijk van welke ondersteuning de aankoopmakelaar aanbiedt. Zeeuws Landgoed levert volledige service voor slechts € 795,-. Deze, ten opzichte van anderen relatief lage, kosten verdient u vaak eenvoudig terug door de aankoopbegeleiding zelf. Het feit dat wij, als aankoopmakelaar, op de hoogte zijn van de reële verkoopwaarde, actuele woningmarkt, de bijzonderheden van het buitengebied en slimme onderhandelingsstrategieën, zorgt er namelijk voor dat u het huis aan de best mogelijke prijs kunt kopen.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×