Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

In de zomer je huis verkopen: ja / nee?

Je hoort het mensen wel eens zeggen: Zet je huis niet midden in de zomer te koop. Maar daar kijken we bij Zeeuws Landgoed toch anders tegenaan. Zeker nu!

Waar het goedbedoelde advies vandaan komt, is vanuit de gedachte dat als er veel mensen op vakantie zijn, een belangrijk deel van jouw potentiële kopers ook weg is. Bij Zeeuws Landgoed weten we uit ervaring dat het anders werkt. Zeker in een verhitte woningmarkt als deze. Het maakt nu niets meer uit of de mussen van de hitte van het dak vallen of van de vrieskou.

2 soorten kopers

Om te begrijpen hoe een koper denkt, ook in zijn zomervakantie, is het handig om te weten dat er 2 soorten kopers zijn: de weloverwogen kopers en de ad hoc kopers.

·         Weloverwogen kopers

De weloverwogen kopers hebben vaak al jarenlang het plan om ooit te verhuizen. Ze weten vrij goed wat ze zoeken en kijken elke dag op huizensites om nieuw aanbod te spotten.

Houdt een zomervakantie deze kopers tegen om hun droomwoning te vinden? Zeker niet! De vakantie geeft ze juist de tijd om hun zoektocht te intensiveren.

·         Ad hoc kopers

De ad hoc kopers worden als het ware overvallen door een ineens opkomende wens om te verhuizen. Die wens komt vaak bovendrijven als ze toevallig een leuk huis tegenkomen waar ze verliefd op worden of als bekenden net een soortgelijke stap hebben gezet.

In de huidige markt zijn er relatief veel ad hoc kopers actief. Doordat er veel mensen in hun omgeving bezig zijn met verhuizen, krijgen ze er ook zin in. Ze zien een leuk huis voorbij komen en reageren direct. Ook in de zomervakantie.

Corona

Corona gooit hier nog een schepje bovenop. De crisis en de maatregelen hebben veel mensen extra doen beseffen hoe belangrijk een fijn thuis is. De weloverwogen koper wil geen kans missen en de ad hoc koper wordt des te enthousiaster van een huisje in Zeeland tijdens zijn vakantie in eigen land. Het zou dus zomaar kunnen dat deze zomer juist extra veel mensen op zoek gaan naar hun droomwoning in onze regio.

Rente

Ook de enorm lage hypotheekrentes blijven de vraag naar koopwoningen hoog houden. De rentes zijn al lange tijd historisch laag, maar niemand weet wanneer een stijging zich zal aankondigen. Dit geeft mensen een extra motivatie om zo snel mogelijk hét droomhuis te vinden, het liefst deze zomervakantie al!

Stralend weer, stralende woning

Een logische vraag voor verkopers blijft natuurlijk: Wat is het beste moment om mijn huis te koop te zetten? Je zou kunnen zeggen van lente tot herfst, omdat dan de tuin het mooist is en het zonnetje het vaakst schijnt: stralend weer, stralende woning. Maar in een markt als deze maakt zelfs dat niet meer uit. Kopers zijn er volop, het hele jaar door. Zowel voor recreatievastgoed als particuliere woningen. Dus wanneer je ook begint, het is het juiste moment.

Wil jij je huis nog deze zomer verkopen? Dat kan!

Denk je nu: ‘Dit is mijn moment, ik ga ervoor!’? Neem dan contact met ons op. Binnen een week staat jouw huis online.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×