Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

Zo vind je de juiste makelaar

Je huis verkopen is superspannend. Een makelaar helpt je er gelukkig bij. Maar welke makelaar moet je kiezen? Er zijn er zoveel. Natuurlijk hopen we dat je voor Zeeuws Landgoed kiest, maar nog belangrijker vinden we dat je een makelaar vindt die bij je past. Met deze 6 tips lukt je dat.

Tip 1: Zoek makelaars uit de regio

Doe allereerst onderzoek naar de makelaars in jouw eigen regio. Zeeuws Landgoed is bijvoorbeeld goed bekend met Schouwen-Duiveland, Tholen en Noord- en Zuid-Beveland. Door onze ervaring weten we wat er speelt op de lokale woningmarkt, bijvoorbeeld hoeveel vraag er naar welke woningen is en wat de actuele prijsontwikkeling is. Daardoor kunnen wij jouw woning op de beste manier in de markt zetten. Ook kunnen we potentiële kopers tijdens bezichtigingen alles vertellen over lokale voorzieningen en plannen. Makelaars in bijvoorbeeld Walcheren of Zeeuws-Vlaanderen kunnen datzelfde juist weer extra goed voor hun specifieke werkgebied.

Tip 2: Bekijk de website, socials, advertenties en de reviews van de makelaar

Na tip 1 heb je waarschijnlijk een redelijk lijstje aan makelaars verzameld. Nu is het tijd voor een onderzoekje. Kijk eens op al hun websites en social mediakanalen. Lees verder ook de reviews die er over de makelaar worden geschreven, dit zegt veel over de makelaar in kwestie. Spreekt het aan wat je ziet of vallen er al een paar makelaars af? Check ook huizensites. Vergelijk de woningadvertenties van verschillende makelaars. Hoe goed is de presentatie van hun woningen qua beeldmateriaal en tekst?

Tip 3: Nodig meerdere makelaars bij jou thuis uit

Als het goed is, blijft er nu al een shortlist van makelaars over. Misschien nog een stuk of drie. Nodig deze makelaars bij jou thuis uit voor een kennismaking en wellicht ook een eerste waardebepaling. Stel tijdens het gesprek zoveel mogelijk vragen. Welke verkoopprijs verwacht de makelaar te kunnen realiseren? Hoeveel interesse zal er zijn? Welke verkoopstrategie stelt de makelaar voor? Hoe zorgt hij voor de beste deal?

Tip 4: Kijk naar de inhoud: welke strategie past het beste bij je?

Ziezo, tijd voor een evaluatie. Welke makelaar had zich het beste voorbereid op de verkoop van jouw woning? Wie legde alles het duidelijkst uit? Wat vond je van de verkoopstrategie, paste die bij je? Wie schotelde de beste deal voor? Let op: laat je hierbij niet verleiden door ‘de snelste verkoop’ maar kijk vooral naar ‘de hoogste verkoopprijs’.

Tip 5: Luister naar je gevoel: met wie had je de beste klik?

Laat, voordat je op basis van de inhoudelijke aspecten een keuze maakt, je gevoel meespreken. Voelde je een klik met de makelaar? Toonde deze interesse in jouw wensen en zaten jullie op dezelfde golflengte? Het is bijzonder fijn om tijdens een proces als dit te kunnen samenwerken met iemand waar je een goed gevoel bij hebt. En vaak krijg je ook een idee bij hoe de makelaar dan ook met jouw potentiële kopers zal omgaan.

Tip 6: Stel tussentijds nog eens een vraag

Je weet het bijna zeker: deze makelaar wordt het. Kennis van de regio, vink. Presentatie, vink. Strategie, vink. Klik, vink. Check als laatste vergelijking nog even hoe het met de bereikbaarheid zit. Stel nog eens een vraag via email, WhatsApp of telefoon. Hoe goed bereikbaar is/zijn jouw voorkeursmakelaar(s)? Na die laatste check weet je het: dit wordt ‘m.

Kom je uit bij Zeeuws Landgoed? We hopen het! We gaan graag voor je aan de slag. Tot snel.

Vraag hier een GRATIS waardebepaling aan. 

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×