Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

Verkoper aan het woord: paradijsje op de buiten na 12 jaar weer te koop

In 2010 leidden we Jan en Christa van Dommelen rond in een karakteristieke boerenwoning met schuur en weiland in Heinkenszand. Er moest nog flink wat aan opgeknapt worden, maar daar keken de twee moeiteloos doorheen. Wat zij zagen was een potentieel paradijsje. Dat werd het ook. Nu, 12 jaar later, zetten ze het zelf te koop, op weg naar een nieuw avontuur.

Wat je ziet bij de boerderij van Jan en Christa, aan de Barbesteinweg 19 in Heinkenszand, is historie in nieuwbouw. Christa legt uit hoe het zit. “Toen we het in 2010 kochten, hebben we bijna de volledige woning gesloopt en weer nieuw opgebouwd. Het enige wat is behouden, is de voorgevel met zijn prachtige ijsselsteentjes en authentieke details. Verder is alles gebouwd volgens de moderne normen met super goede isolatie en 20 zonnepanelen. De energielasten zijn dan ook minimaal.”

Lastig besluit

Het was voor Jan en Christa geen eenvoudige beslissing om hun paradijsje nu te koop te zetten. “We hebben er jarenlang enorm van genoten. Vooral de sfeer van het huis, zo warm en gezellig, en de rust en ruimte die deze plek ons biedt. We zitten hier zo heerlijk midden in de natuur met onze diertjes en onze mooie B&B. Het gaat ons zeker aan het hart en het heeft ons best even wat tijd gekost om de knoop door te hakken, maar het wordt nu tijd voor een nieuwe stap.”

Jan en Christa gaan zich voorbereiden op de toekomst en een levensloopbestendige woning bouwen in Walcheren, nabij familie. “Natuurlijk hadden we ook nog tien jaar langer op de boerderij kunnen wonen, maar als je een dagje ouder wordt, ga je ook over andere dingen nadenken. Nu hebben we de energie nog voor een leuk nieuwbouwproject en straks kunnen we het dan wat rustiger aan gaan doen.”

Nog even genieten

In de tussentijd genieten ze nog even van hun plekje. “We hebben geen haast, want de nieuwbouw moet nog beginnen. We genieten nu nog volop van dit fijne, lichte huis en het uitzicht over de landerijen. We hebben alles bij de hand, op de fiets in Heinkenszand of binnen tien minuutjes met de auto in Goes of Middelburg. Maar als er een koper komt, zijn we wel bereid om ons paradijsje op te geven en tijdelijk ergens anders te gaan wonen.”

Goed gevoel

Om die koper te vinden, schakelden Jan en Christa Zeeuws Landgoed in. “Ab kenden we van toen we dit huis kochten. Alles is destijds keurig netjes verlopen, dus vroegen we hem nu om een waardebepaling te doen. Ook nu hadden we weer een goed gevoel bij Ab. Hij is gewoon eerlijk, windt er geen doekjes om. Zo zitten wij ook in elkaar. En je merkt dat zijn hart bij het buitengebied ligt. Dat is ook een mooie bijkomstigheid.”

Eindeloze mogelijkheden

Kijkers zijn er al enkele geweest, maar de koper moet zich nog aandienen. “Bij objecten als deze staan er geen dertig potentiële kopers opgelijnd en tegelijk met ons kwamen er toevallig ook net een paar andere objecten in het buitengebied te koop. Dan hebben mensen de keuze en moet je soms even geduld hebben. Maar dat hebben we hoor. Ik weet zeker dat er een koper komt. Iemand die net als ons verliefd wordt op deze plek en hier wellicht de B&B wil uitbreiden, een camping wil beginnen of wat dan ook. De mogelijkheden zijn hier eindloos!”

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×