Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

Interieurtrends en -tips van nu

Oktober Woonmaand is net achter de rug. Weet jij nu hoe je jouw huis op en top kunt inrichten volgens de laatste trends of kun je nog wel wat tips gebruiken? William Bal van Duivelands Meubelhuis in Oosterland heeft er nog wel een paar voor je.

Als je mee wilt gaan met de trend van nu, voor jezelf of eventueel toekomstige kopers van je woning, ga dan op zoek naar woonitems in de hoek ‘retro’ en ‘industrieel’. Deze trend duurt nu al een paar jaar, maar is nog steeds hot en happening. “En dat zal hij nog wel een aantal jaren blijven”, vertelt William. “Woontrends houden namelijk meestal zo’n vijf tot zeven jaar aan.”

Gezien op tv

Ook de visgraatvloer, die enkele jaren geleden zijn intrede deed, is nog steeds bijzonder trendy en geliefd. “Dat is ook echt een mooie vloer, een van de leukste onderdelen van de trend van nu, als je het mij vraagt”, aldus William. “In tv-programma’s zie je hem ook vaak terugkomen. Misschien is dit ook wel de reden van het succes. Wij merken het in de winkel ook: wanneer een bepaald item in een woonprogramma is gebruikt, krijgen we daar extra vraag naar.”

Visgraatvloer? Let op!

Wat in zo’n woonprogramma echter meestal niet aan bod komt, is de prijs. “Dat is wel eens jammer. Een visgraatvloer is namelijk wat duurder dan bijvoorbeeld strokenparket of -pvc en daar kom je dan pas later achter. Op internet zie je het prijsverschil niet direct. Het materiaal is namelijk net zo duur. Maar bij een visgraatmotief komt meer snijwerk en dus meer afval kijken, waardoor je zo’n 10% meer materiaal nodig hebt. Daarnaast is het leggen ervan ook arbeidsintensiever, dus ben je wat duurder uit qua arbeidsuren.” Dus, een goede tip van William: laat je goed adviseren voordat je een keuze maakt.

Eenvoudige aanpassingen

Nou is het veranderen van je vloer al best een rigoureuze stap. Zijn er ook kleinere aanpassingen aan je interieur mogelijk waarmee je toch met de trends kunt meebewegen? “Zeker wel. Je kunt bijvoorbeeld de kleur van je muren aanpassen naar de kleuren van nu: natuurtinten bruin, groen en antraciet. De laatste tijd zien we ook steeds meer blauwe kleuren. En je kunt spelen met je verlichting, karpetten en accessoires. Een stoere industriële lamp bijvoorbeeld, een mooi nieuw vloerkleed of andere kussentjes.”

Leveranciers bepalen

Wanneer eindigt deze trend eigenlijk en welke nieuwe kunnen we verwachten? “Dat bepalen de leveranciers veelal. Waar ze jaren geleden veel koloniale meubelen en grenen aanboden, is dat nu industrieel en retro. Wat de volgende trend gaat zijn, weten we nu nog niet. Het zijn overigens niet alleen complete interieurs die veranderen, ook bepaalde items worden soms meer aangeboden. Van ledikanten zijn we naar boxsprings gegaan en van zitbanken naar relaxbanken en -fauteuils. Bij Duivelands Meubelhuis gaan we hier deels in mee, maar proberen we altijd van alles wat in de winkel te hebben staan, zodat je ruime keuze hebt.”

Blijf bij jezelf!

Bij die keuze is er één ding belangrijk, geeft William aan: “Blijf bij jezelf. Vaak zien we dat iemand samen met een kennis of familielid komt, een zoon of dochter bijvoorbeeld, en dat mensen dan overstag gaan terwijl ze zelf iets anders mooier of comfortabeler vinden. Dat is zonde. Kies wat je zelf wilt. Koop geen meubelen voor je visite.”

Nog een tip voor de tijdige lezers: dit weekend (11 en 12 november 2022) houdt Duivelands Meubelhuis sfeerdagen. Je wordt verwelkomt met een hapje en drankje en meer dan 20 bedrijven laten je graag hun mooiste/leukste producten zien, waaronder sieraden, kleding, kaas en paling. Veel plezier!

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×