Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

Eerlijk Bieden; hoe, wat en waarom

Vriendjespolitiek, onderhandse prijsafspraken, discriminatie. Met dergelijke praktijken wil jij als eerlijke (ver)koper van een woning niet geconfronteerd worden. Wij als eerlijke makelaar ook niet. En dat zeggen we niet alleen, dat tonen we vanaf nu ook aan met het Eerlijk Bieden keurmerk.

Wat is Eerlijk Bieden?

Eerlijk Bieden is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor makelaars. Het garandeert een 100% eerlijk biedproces voor kopers en verkopers van woningen.

Waarom dit Eerlijk Bieden keurmerk?

Het kopen of verkopen van een woning is niet niks. Het gaat om een van de grootste financiële stappen in je leven. Dan wil je natuurlijk wel dat dit eerlijk gaat. Maar hoe weet je dat? ‘Niet’, was voorheen het antwoord. Je moest maar vertrouwen op de eerlijkheid van de makelaar die namens jou de contacten onderhoudt en onderhandelingen doet. Meer houvast had je niet. Tot nu. Het Eerlijk Bieden keurmerk brengt hier verandering in.

Hoe werkt Eerlijk Bieden?

Bij Eerlijk Bieden verloopt het biedproces online. Dus geen briefjes of mailtjes meer indienen bij de makelaar en hopen dat die er eerlijk mee omgaat. Geen kans op piratenpraktijken meer waarbij een louche makelaar ware of onware informatie naar bieders doorspeelt om zo de prijzen op te drijven of iemand in het zadel te helpen. Daarvoor in de plaats komt: online je bod uitbrengen op het onafhankelijke en gecontroleerde biedplatform eerlijkbieden.nl.

Keuze in soort biedproces

Op het online platform eerlijkbieden.nl zijn meerdere soorten biedprocessen mogelijk. De verkoper overlegt vooraf samen met de makelaar of de keuze valt op regulier bieden, een open of gesloten inschrijving of een veiling. Afhankelijk daarvan staat de mogelijkheid tot bieden continu of tijdelijk open en kun je wel of niet de biedingen van anderen inzien.

De voordelen van Eerlijk Bieden

Het grote voordeel van Eerlijk Bieden is dus dat je weet dat het biedproces eerlijk gebeurt. Dat is voor jou als koper of verkoper fijn en voor ons als makelaar.

·         Voor jou als koper

Het kan voor jou als potentiële koper lastig zijn om je droomhuis te bemachtigen. Er zijn immers meer kapers op de kust. Het laatste wat je nodig hebt, is een louche makelaar die anderen voortrekt en jouw kansen verkleint. Maar hoe weet je of het biedproces eerlijk verloopt? Het antwoord: met Eerlijk Bieden.

·         Voor jou als verkoper

Als verkoper wil je een eerlijk verkoopproces waarin alle kopers gelijke kansen krijgen en jij alle biedingen kunt inzien en beoordelen. Maar gebeurt dat ook? Verloopt alles wel eerlijk? En krijg je alle biedingen te zien? Bij een biedproces via Eerlijk Bieden ben je hier zeker van.

·         Voor ons als makelaar

Ook voor ons als makelaar is Eerlijk Bieden een uitkomst. Bij Zeeuws Landgoed werkten we al eerlijk, maar nu kun je ons op meer dan onze goede naam en ‘blauwe ogen’ vertrouwen. Dankzij Eerlijk Bieden verloopt alles aantoonbaar eerlijk en transparant.

Verplicht Logboek

De Vereniging Bemiddeling Onroerend goed (VBO) vindt kwaliteit en eerlijkheid heel belangrijk en heeft al haar leden sinds 1 januari 2023 verplicht gesteld om met een logboek te werken. Zeeuws Landgoed is lid van de VBO en staat volledig achter deze beslissing. Bij ons kun je met een gerust hart de koop of verkoop van je woning regelen. Dat was al zo, maar is nu dus ook aantoonbaar het geval.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×